Avsnitt 2 – Barn, garn och barngarn

avsnitt2

avsnitt2

Välkomna tillbaka eller kanske för första gången!

vi har startat #bara1tillpodcast på instagram och twitter, använd och dela!

Kontakta oss gör ni via
Ravelrygruppen Bara 1 till, facebookkontot, mail på kontakt@bara1till.se

Pratar gör Kamilla och Sockeranna!

Anna har träningsvärk efter roller derby och Kamilla har pluggat, jobbat och planterat kaktusar.

Kamillas sambo har kliat sig och inte kan sova eftersom ”brännmy’” har invaderat trädgården, Kamilla själv kan skatta sig lycklig eftersom hon äter antihistamin och slipper kli.

Stickmässigt fortsätter Anna på sin bigger on the inside och Kamilla har hetsat och påbörjat tre nya projekt, JunoSansa, Bella baby och fortsatt på ett gammalt UFO. Kamilla tipsar om #stickagult på instagram.

Vi erkänner våra obefintliga kunskaper om barnstorlekar, kanske beror det på att ingen av oss har barn?

Men barnstickning vi har gjort och minns är Kamillas Owlet till systersonen och en flätstickad kofta till sin systerdotter, även där var det storleksproblem. Anna har stickat en kofta och en mössa med får på och en overall till kommande barn, men som sedan blev kompisars barn och som hon hoppas på få komma hem när/om det är dags för egna barn.

Barngarner som vi fått tips om är mjuka garner och inga riviga garner alls.
Men tips vi fått in är Cascade 220Visjögarn (med uttalsproblematik), Highland wool från hjertegarn, WollmeiseOnion cotton + wool, Zitron lifestyle.

Kamilla stickade en grön kofta till sin lillasysters dotter eftersom ungen ändå skulle bli rödhårig, Anna föredrar naturfärger och vill gärna att flätorna ska synas väl, funderar också över menen barn får genom att bryta könsnormer vid klädpåtagning.

Bäst med färger är att fråga barnen själva, det fungerar ju när de är nog gamla för det. Vi har helt olika känslor inför rosa.

Vi pratar om drömyrken, vi hade ganska samma och busschaufför verkade vara ett bra jobb. Anna ville bli drottning och därmed få makt, Kamilla ville bara få ha fina klänningar på sig.

Vi pratar om matchande barn och hur traumatiska minnen Kamilla hade från att matcha sin lillasyster.

Vi är sugna på att sticka babyfiltar!

Anna går ut starkt med att vilja sticka Baby blanket latvian garden men i mine craft-tema!, Kamilla är sugen på en fin djurfilt vid namn Villi Pohjola, men mönstret finns bara på finska men inte något som inte är överkomligt.

Anna har också Sea blanket hon vill sticka med Star Warstema istället för havstema men Kamilla kommer på en bättre idé!

Kamilla vill sticka Legend of baby Link! Hon borde ha stickat den tidigare till hennes bästa kompis bäbis.

Annas sista mönster är ett mönsterhäfte med massor av norska mönster som hon bad garnbutiken specialbeställa till henne.

Sist ut har Kamilla Leksak som finns i massor av storlekar också.

Vi har fått tips om Dyakcraftstickor som verkar väldigt spännande och så tävling när ni kan vinna Anna Nilssons (playsweetmusic) nya mönster Vernus!!

Anna ska på LAN och vi frågar oss vad ett stickLAN är för något?

Kamilla ska på events och vi planerar WWKIP!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *